مسجد تاريخي مشير الملك
درباره وبلاگ
شبستان اول كه كوچكترين است در سمت شمال قرار دارد از ديدنيهاي اين شبستان طاق نماي پيشاني شبستان است كه آيات قرآن با خط ثلث عالي بر روي كاشي مزين شده است . در اين طاق نما تاريخ سال 1270 هجري مشاهده مي شود . همچنين كاشي هاي مقرنس كاري شده سقف و ديوارها كه بيشتر هم رنگي است ، از ديگر زيبا يئهاي اين شبستان به شمار مي آيد . اما از تزئينات جالب توجه شبستان دوم كه در پشت شبستان اول قراردارد ، كاشي كاري محراب آن است و ستونها يي از سنگ يكپارچه كه سقف شبستان را نگه مي دارند . بيشتر كاشي كاريهاي طاق نماهاي اين مسجد با نوشته هايي به خط ثلث يا نستعليق عالي تزئين يافته است . مثلاً در طاق نماي غربي مسجد با خط نستعليق بر روي كاشي شعري نوشته شده كه ساختن مسجد بدست مشير المك را بيان مي كند اما سومين شبستان مسجد در سمت غرب قرار دارد كه علاوه بر محراب كاشي كاري شده ، داراي ده ستون سنگي با خطهاي مارپيچ است . سنگ مرمر محراب ياد شده ، سوره توحيد را با خط زيباي نسخ بر خود دارد كه در زير آن تاريخ 1289 هجري ديده مي شود ./
صفحه ها

مسجد مشیر

مسجد مشیر در محله سنگ سیاه شیراز واقع شده و از بناهای تاریخی مهم استان محسوب می‌شود. این مسجد توسط حاجی میرزا ابوالحسن خان مشیرالملک ساخته شده است.

در شمال مسجد شبستان کوچکی قرار دارد که با کاشی‌های رنگی منقوش زیبایی پوشیده شده و سقف دو زاویه شمالی آن به طرز زیبایی با کاشی‌های زیبا مقرنس‌کاری شده است.
در پیشانی شبستان طاق‌نمای مرتفعی وجود دارد که آیات قرآنی با خطوط درشت ثلث عالی بر آن نوشته شده و بر فراز این شبستان دو گلدسته کاشی‌کاری ساخته شده است.
در سمت شرق مسجد طاق‌نمای بلندی دیده می‌شود که به شکلی زیبا با کاشی مقرنس‌کاری شده و کتبیه‌ای به خط ثلث از آیات قرآنی دارد. در پشت طاق‌نما دالان و در بزرگ مسجد است که به بازارچه ارمنی‌ها گشوده می‌شود.
این مسجد همچنین دارای یک محراب کاشی‌کاری بسیار زیباست که بر آن سوره توحید با خط نسخ خوب نگاشته شده است.
وسط مسجد حوضی به طول ۲۵ متر و عرض ۱۰ متر ساخته شده است. این حوض

از سنگ یکپارچه ساخته شده و سابقاً آن را با آب خیرات پر می‌کرده‌اند.


X